image leaf

Психологически проблеми при децата Лекарства при липса на реакция. Хомеопатични лекарства при спорт.

Институт по хомеопатия и интегрално развитие и Сдружение „Хомеопатично общество“ организират онлайн семинар на 25 март 2023 г. с д-р Дидие Гранджордж. Той е педиатър и хомеопат, преподавател е в Медицинския факултет в Университета в Марсилия. На семинара ще се дискутират темите за Психологически проблеми при децата. Лекарства при липса на реакция. Хомеопатични лекарства при спорт.
В нашия труден и нестабилен свят децата често са подложени на голямо психологическо напрежение и страдат от него. За щастие хомеопатията предлага ефективни решения, които да помогнат на нашите деца. В своя семинар д-р Гранджордж ще ни запознае с тях. И в допълнение – какво се прави при липса на реакция от страна на организма? Как да си помогнем с хомеопатия при проблеми в спорта?
За лектора: Д-р Дидие Гранджордж е един от най-известните и опитни хомеопати в света с повече от 40 г. клинична практика. Нещо повече, той е не само хомеопат, а педиатър и психотерапевт, докоснал се до дълбините на детската душа и излекувал хиляди деца. Специализирайки се в хомеопатията за деца, той е в състояние да отсее есенцията на случая и да усети есенцията на лекарството. Неговите книги: „Хомеопатичен наръчник за деца“, „Духът на хомеопатичните лекарства“, „Хомеопатични лекарства за различните периоди от живота – от
най-ранното детство през детството и след това“ са в библиотеката на всеки хомеопат. Д-р Дидие Гранджордж за първи път в нашето съвремие използва детоксикация за ваксините. Натрупва огромен опит със случаи на аутизъм. Той базира своите предписания върху дълбоко философски, психологични и символични проникновения, като е в състояние да обясни значението на симптомите в дълбочина и да приложи тези подходи както за остри, така и за хронични случаи. Неговите кратки и ясни случаи са наистина впечатляващи.
Роден е през 1950 г. в Лион, Франция. Завършва медицина, изучава хомеопатия в École Hahnemannienne Dauphine Savoie под ръководството на Dr. Bourgarit и Dr. Demangeat. Практикува от 1977 г., Преподавал е във Франция, Канада, Швейцария, Русия, Чехословакия, Италия, Испания, Румъния, Белгия, Холандия и др. Работата му и досега е свързана с École Hahnemannienne d'Homœopathie de Fréjus-St Raphaеl и Медицинския факултет в Марсилия.

Очакваме Ви!
Семинарът ще се проведе онлайн по Zoom на 25 март (събота) от 10 до 18 ч.
За справки и записвания: в офисa и на тел. 0884871003, 0887405003; email: ihir.bg@gmail.com